Födelsedag och gamla tanter

2009-09-25 @ 19:22:59

Idag så fyller mitt äldsta barn 21 år. Det är inte klokt vart tiden har tagit vägen. Jag minns det som det var igår när vi möttes för första gången. Två stora mörkbruna ögon som tittade på mig med en förundrad blick. Världens sötaste unge som vann mitt hjärta direkt.

När jag var ute med mitt lilla baby så fick jag alltid komentarer som ”gud vilka vackra och stora ögon”. Min lilla flicka var dessutom väldigt liten och späd vilket gjorde att hennes ögonen såg ännu större ut.

Nu när jag ser på mitt barn så ser jag en vuxen kvinna. Lika söt som då hon var liten. De där smilgroparna är fortfarande lika bedårande. Det känns konstigt ibland att titta på sitt barn och se hur vuxen hon har blivit. Men i mina ögon så är hon fortfarande min lilla flicka. En gång mamma alltid mamma. Det spelar nog ingen roll hur gammal barnet eller mamman är.

En tant som jag stötte på en gång berättade om lillpojken sin. När jag frågade hur gammal sonen var så sa hon 60 år…ojdå tyckte jag. Fast när man tänker efter så är ju allting relativt. Och det har ju faktiskt betydelse för hur man ställer saker och ting mot varann.

För den här äldre damen så var det ju faktiskt hennes ”lilla” pojke.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s