Ikea drömmarnas paradis

Ikea drömmarnas paradis. Jag kan inte förstå vad man egentligen har där att göra. Det finns tusen saker som man bara måste ha.

I fanatasin ser jag hur alla möbler här hemma blir utkastade genom mitt fönster. Och vips in med ikeas underbara nya boningar. Jag ser allt klart och tydligt framför mig hur jag skall ha det ialla rum.

En säng med sänghimmel måste jag absolut ha i mitt rum, med ett underbart vitt fluffigt överkast. Sedan har de en helt underbar soffa som skulle passa perfekt i mitt vardagsrum. Och självklart skulle alla barnen få nya rum med de senaste tuffa ungdoms möblerna.

Det som är bra med ikea är att man kan komma hem med en välfylld kasse även med en lågbudget plånbok. Man kan faktiskt få ett helt hem för under 10 000 kronor. Alltid hittar man något passar rik som fattig.

Något annat som är bra är deras ”förtjusande” restaurang. Där kan man ta med hela familjen och bjuda stort och flott och familjen kan få välja precis vad de vill ha utan att man blir ruinerad. Det finns faktiskt allt möjligt där men favoriten är ekologisk pasta med tomatsås för endast 29 kronor. Och slår man på riktigt stort kan man få efterrätt chokladpudding för endast 8 kr……..alltså totalt 37 kronor.

När man går på ikea så har man sin lilla procedur. Det är väldigt viktigt så att man inte missar något fynd.

Först åker man till övervåningen och tittar på alla möbler som man vill ha men som man inte kan få. Därefter så går man in på en liten tur till restaurangen och äter sig mätt.

För att sedan åka ner på första våningen där man faktiskt kan hitta en del saker som man kan få. Och som man faktiskt kan betala till ett rimligt pris till exempel ett litet påslakanset sänkt för 149 kr till 99 kronor. Helt perfekt! Då har man nästan fått ett helt nytt sovrum när man kommer hem.

Ett påslakanset kan förändra hela rummet. Nästan som min dröm så när som på sänghimlen och mitt fluffiga överkast då hmmm iallafall nästan.

När man fyllt sin lilla gula ikeakasse med diverse fynd så går man till utgången. Men innan man betalar så bara måste man gå in en sväng in till fyndhörnan. Det kan vara världens fynd som väntar där. Man är alltid full av spänning och förväntan när man närmars sig målet fyndhörnan.

Oftast helt ärligt är det bara skit som finns där. Tex en trasig badrumsmatta med långa fransar för 15 kr. Tänk att det finns folk som köper sånt där, stackars ikea de måste verkligen ta igen på gungorna vad de förlorar på karusellerna. Med så låga priser måste man få företaget att gå runt och då får ingenting förfaras.

Men har man tur kan man verkligen hitta fynd. Det är därför som man bland annat åker till ikea. Till exemel designstenar för tio kr då är lyckan total.

Änligen kan man lämna varuhuset med ett nöjt hjärta. Och med en förhoppning av att ha samma tur och lycka nästa gång som man besöker sveriges stolthet vårt eget ikea varuhus.

2009-06-11 @ 19:23:50

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s