Men jag anar ibland att det är jag som är den felande ”länken”

2009-06-12 @ 22:39:05

Då sitter vi här i familjen och tittar på tv. Men problemet är att det finns fler viljor i det här huset än vad det finns tv apparater.

Och inte blev det lättare sedan jag gick och beställde Telias digital boxpaket. Alla har sitt favoritprogram som de vill se och det går inte att enas om vilken kanal som vi skall titta på.

Det är då som jag brukar bli ”diktatorn” här hemma. Med andra ord är det jag som bestämmer vilken kanal som vi skall titta på. Men det sker inte helt utan protester och sura miner. Det diskuteras och diskuteras så att man missar hela filmen som man tänkt titta på.

I såna lägen så undrar jag vad jag har gjort för fel. Jag har alltid försökt att pränta in att vi skall vara en hänsynsfull familj och att vi alla skall tänka på varandra.

Men jag anar ibland att det är jag som är den felande ”länken”. Jag har uppfostrat mina barn till att bli starka och självständiga individer. Att de ska få ha rätt att säga deras åsikter över saker och ting. Dessutom föddes alla mina barn med en järnvilja.

Men jag är faktiskt ändå glad att jag uppfostrat fria och tänkande människor. För att bara ha några ja sägare hade inte heller varit bra.

För nu vet jag i alla fall att de kommer att kunna ta sig fram här i livet. Att de kommer att kunna flyga utan mina bärande vingar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s