Sommarlov och trasiga paraplyer

2009-06-13 @ 17:03:05
Vad är det egentligen med paraplyer är det tänkt att de bara skall användas ”en gång”.Hmmm bra affärsidé för de som tillverkar paraplyer. Det är kanske det yrket som man borde omskola sig till paraplytillverkare.

Igår var jag och min elva åriga dotter och hennes kompis ute i det blåsiga regnet. På väg hem till en kompis. Paraplyerna vände sig ut och in hela tiden. Och vi hade all möda att försöka att hålla ihop dem. Tillslut så gav sig mitt paraply vika och jag fick kasta den i papperskorgen.

Döm av min förvåning(eller snarare borde det inte ha förvånat mig)där låg en hel hög av trasiga paraplyer. Det var fler än oss som var ute och trotsade det dåliga vädret.

Detta första dagen på sommarlovet. Men jag har alltid haft det mottot i alla fall vad jag brukar intala mig. Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Men till och med detta var lite för mycket för mig. Men vi kom fram till målet och i det stora hela så tror jag att flickorna ändå fick ett bra sommar lovsminne.

Men jag tror alltid på det här med att ha en plan B. Om plan A är att gå på utflykt ut i det gröna och så börjar det att regna. Då måste man ha en plan B. Barnen blir besviken men även jag med för den delen. Har man bestämt sig för något roligt så låter man inte ens vädret hindra det.

Vad skall vi göra i vårt avlånga vackra gröna land. Där det regnar mer än vad solen skiner.

Jag kommer ihåg en gång när mina barn var små. Vi hade bestämt oss för att vi skulle gå ut och sätta upp vårt tält och ha picknick. Men så började det att störtregna. Barnen blev ledsen och besviken.

I det läget plockade jag fram plan B. Jag tog helt enkelt och monterade upp tältet i vardagsrummet och så hade vi picknick där i stället.

Det gäller att inte låta stora som små saker hindra en för det som man vill göra. Ja nu låter jag väldigt präktig men det kan jag intyga er om att jag inte är. Men jag försöker i alla fall med jämna mellanrum att ha ett positivt tänkande.

Även om jag inte alltid lyckas fullt ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s