Ditt val av säte i bussen speglar din personlighet

2010-03-29 @ 14:26:53

Ditt val av säte i bussen speglar din personlighet.Var du sätter dig i bussen säger någonting om din personlighet, i alla fall på dubbeldäckarna i England, enligt Dr Tom Fawcett vid universitetet i Selford.

Fawcett studerade busspassagerarnas verbala och icke-verbala kommunikation i syfte att avgöra om var man sätter sig i bussen avslöjar någonting om personligheten.

Efter sina observationer delade han upp bussresenärerna i sju distinkta personlighetstyper:

De som sätter sig i högst upp och längst fram i bussen är generellt sett innovativa och de som sitter längre bak är rebellerna som inte gillar när deras personliga sfär inkräktas.

De som sätter sig i mitten av övre däck är självständiga, lite yngre passagerare som ofta ses med en mp3-spelare eller läsandes en tidning.

Längst fram på nedre däck hittas de sällskapsjuka flockdjuren, och de som sätter sig strax bakom i mitten av bussen anser Fawcett vara de som är starka kommunikatörer.

Längst bak och längst ner i bussarna, på de lite upphöjda sätena, finner vi de människorna som sägs vara risktagare och som gillar att sitta lite högre än och ha uppsikt över andra eftersom det får dem att känna sig lite viktigare.

Och, slutligen, den sista personlighetstypen på bussen anser Fawcett vara “Kameleonterna” – typen av passagerare som inte bryr sig var de sitter eftersom de känner att de passar in överallt.

Oavsett vad man tycker om denna undersökning och dess resultat så psykologer länge sett bussen som något mer än bara ett plåtskal som för folk från punkt A till punkt B.

Var sätter du dig i bussen? Vem är du?

Källa Psykologi i fokus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s