En nypa salt

2010-03-18 @ 00:19:16 En utav mina bloggvänner mammamarie.se skriver och berättar så vackert just nu om änglar i islam. Gå gärna in på hennes blogg och läs om detta.

Själv så hade jag tänkt att jag bara för skojs skull skulle ta upp om hur ”socialvetenskapen” ser på detta fenomen med att vara synsk.

”Att vara synsk – om spådamer och andra bondfångare och deras metoder I dessa tider verkar det mer inne än någonsin med det övernaturliga som till exempel spådomar. Att vara synsk är ett populärt tema för amerikanska dramaserier och i andra populärkulturella sammanhang.”

Men nyfiken som jag är så blev jag också intresserad över vad islam säger om detta. Det var på så sätt som jag kom in på ämnet om djinner.

Jag skulle också vilja tilllägga att många av mina nya inlägg inte på något sätt är ”vetenskapliga” och jag kan inte heller med säkerhet säga var alla källanvisningar kommer ifrån och inte heller om de är sanna eller riktiga. Så ni läsare som läser mina inlägg får ta mina inlägg med en ”nypa salt”.

Men jag skall bli mycket bättre på att ta med och ange källanvisningar i mina texter så att ni läsare kan se vilka källa som ligger bakom vissa inlägg.

Men för att komma till saken nu när jag har beskrivet dessa väsen djinner som vi muslimer tror på att Allah har skapat.Så känner jag att jag också skulle vilja säga några ord om änglarna i islam också dessa vackra fantastiska varelser som Allah skapat.

”De är ädla varelser som inte framlägger några ord inför Honom. De agerar efter Hans befallning” (Koranen)

(källa mammamarie.se)

I mitt nästa inlägg så tänkte jag att jag skulle beskriva lite mer om hur islam ser på det här med änglar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s