Gamla tanter och en svensk muslim

2011-05-10 @ 12:09:15 Livet känns lite märkligt ibland. Satt ute och läste en bok häromdagen. Jag satt på några bänkar i avskildhet och läste min bok och drack cocacola, och filosoferade över saker och ting.

Då kom det en gammal tant med rullator och frågade om hon fick slå sig ner. Jag sa men visst varsegod. Jag kände mig inte riktigt på humör för att prata utan jag bara satt där och läste min bok. Samtidigt som jag funderade på vad som rörde sig i tantens huvud.

Jag kände mig lite skyldig tänk om hon satte sig bredvid mig för att få någon att prata med. Så jag tittade lite på tanten då och då för att se någon slags reaktion. Men hon bara satt där. Och jag kunde inte låta bli att tänka här delar vi en tid i livet tillsamans på en parkbänk. Tanten hade knappt några tänder och jag undrade hur det kändes för henne. Och jag undrade också vilket slags liv den här kvinnan levt. Var hon nöjd över sitt liv eller hade livet farit fram hårt med henne.

Jag tänkte också att den här tanten har säkert väldigt dålig ekonomi med tanke på hennes brist på tänder och hennes slitna kläder. Det var mycket som jag tänkte på, och boken som jag höll på att läsa kunde jag knappt koncentrera mig på.

Jag tänkte på hur märkligt livet är ibland. Här sitter vi två människor och delar vår tid tillsamans utan att känna varandra.Jag tänkte på alla människor som man möter dagligen, människor som är på samma livsresa som man själv är på.

Jag tänkte och tänkte och drack min coca cola. Och till slut så reste sig tanten upp och gick därifrån, och jag fortsatte på att läsa min bok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s