Jag är svensk faktiskt! del 2

2009-12-28 @ 21:03:03 Nu är det förstås som så att som muslim så har man regler och vissa påbud som man måste man följa. Om man vill vara en rätttrogen muslim.

Man kan inte som muslim frånsäga sig vissa plikter som finns i islam. Bara för att man bor eller lever och i ett visst land.

Men att vara muslim i ett ”icke muslimskt” land gör att man som muslim kanske utsätts för utmaningar och prövningar som man kanske inte skulle ha utsatts för om man hade bott i ett ”muslimskt land”.

I muslimska länder så är det oftast det rådande landets kultur och religion som styr människorna. Och eftersom att islam är så inbakad i den muslimska kulturen så får invånarna med sig kulturen automatiskt bara genom att befinna sig i landet.

Men främst så får man sin kultur genom det rådande statsskick som finns i landet. Statsskicket som oftast bestämmer vilka högtider som får råda inom landet. Ett system som också brukar gälla även för de som inte är muslimer. Och så är det också för oss människor som bor här i europa fast omvänt.

Alla länder har sina egna traditioner som förs vidare från generation till generation. Ibland så finns det traditioner som kan vara direkt skadliga för oss människor. Som exempelvis att man konsumerar stora mängder av alkohol.

Men Samtidigt så finns det också många traditioner som är bra för oss.

Traditioner skapar samhörighet och ger en känsla av trygghet. Det ligger i människans natur att vilja ha återkommande händelser som vi kan fokusera på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s