Julfest och lotteri

2009-12-14 @ 00:55:19

Igår så var jag upptagen hela dagen. Först var jag på julfest med min lilla dotter. Hennes vännina spelade teater, det var tomte gran dans teater och godispåsar.

De hade även ett lotteri där min lilla dotter vann en vinst och fick gå fram och välja vad hon ville ha. Hon valde en stor tygtomte (personligen så gillar jag inte såna tomtar av tyg) men min lilla dotter var helt överlycklig då hon suttit och spanat in tygtomten under lottdragningen.

Min vänninas dotter var så gullig. Vänninans dotter hade också köpt några lotter man kunde få välja på flera saker om man fick vinstlotten och de hade bland annat en jättestor fruktkorg med choklad i där framme vid vinstdisken. Min vännina sa till hennes nioåriga dotter ”om du vinner så måste du ta fruktkorgen förstås”. Nioåringen till mamman ”vaah jag vill ta ängeln” som var en liten billig figur i glas.

Tycker att det är så underbart….. hur vi sätter värde på saker och ting. Barn ser det vackra i små obetydliga ting som vi vuxna inte kan se ibland. Nu vann inte nioåringen den första lottdragningen men hon vann den sista dragningen och då fanns det bara två saker kvar en tomteljusstake och en broderad jultavla med tomtar på som hade en fastsydd pingla på. Flickan valde den broderade tomtetavlan något frusterad och sa till sin mamma ”den är till dig” men innan hon gav tavlan till mamman så tog hon loss pinglan från tavlan….mamman sa….”men den skulle du inte ta loss den skall sitta kvar på tavlan så att man skall dra i pinglan” men för flickan så var pinglan något som hon tyckte var fint. Tycker bara att hela historien är så gullig:).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s