Julfirande och julklappar

2009-12-18 @ 18:17:55

Idag har jag varit på stan och köpt julklappar tillsammans med min väninna. Jag blev iallafall nöjd med julklapparna som jag köpte. Men jag har fortfarande en hel del kvar att köpa.

Egentligen så betyder inte julen något speciellt för mig. Jag tycker numera att det är roligare och viktigare att fira muslimska högtider. Men jag kommer ihåg från början när jag blev muslim då kände jag mig väldigt kluven inför julfirandet.

Men jag ser inget hinder för att man som muslim inte skulle kunna fira julafton. Det är en svensk tradition som för väldigt få personer har någon religiös innebörd. Men faktum är att jag själv gillar att det är profeten Jesus som man firar, eftersom att han också är en stor profet i islam.

I många år så brukade jag och mina barn åka hem till mormor och fira jul, mina tre äldsta barn kommer fortfarande ihåg hur roligt och hur spännande det var, att besöka mormor under julen. Men min lilla dotter som är elva år har inte firat jul med mormor så ofta som de andra barnen. Dels för att det har slumpat sig som så att vi har rest utomlands under en del jular. Samt att det har blivit som så att vi har lagt ner mer betoning på muslimska högtider de senaste åren.

Men i år så känns det faktiskt lite extra kul att få göra lite julfirande eftersom att min svärson inte tidigare har firat jul. Jag vill visa honom hur man firar jul här i Sverige. Med våra svenska traditioner visa honom lite av vårt svenska kulturarv. Dessutom så är det så mysigt att bara få sitta med sin familj och ha mysigt tillsammans.

Jag håller på och funderar ut vad vi skall ha på vårt julbord. Med tre vegetarianer i familjen så måste man komma på alternativ. Men två av oss vegetarianer äter faktiskt fisk någon enstaka gång.Det hjälper iallfall till lite när man skall laga mat. Själv så älskar jag Janssons frestelse mmmm(bara för den så är det värt att fira julen;)).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s