Lite filosofi känner mig lite djup idag

2011-12-01 @ 16:08:27

Vad skall jag skriva om idag då. Tänk att det är första december idag. En månad kvar till 2012 och till ett nytt år. Undrar vad det nya året kommer att föra med sig. Det här året har kanske inte varit så händelserikt på det yttre planet men det har varit ett reflekterande år. Men jag vet inte om jag har blivit så mycket klokare.

Den inre resan som ständigt pågår inom oss människor. Ibland så känns livet som ett tåg som bara rusar fram. Och man fattar inte att det är livet som går. Vad skall man göra av sitt kvarvarande liv. Som muslim så tror jag på ett liv efter detta. Och jag vet att det här livet är en strävan inför nästa liv. Man måste kämpa och göra så många goda gärningar som man kan.

Ibland så känns det svårt för att man känner ständigt dåligt samvete över saker som man borde göra. Som till exempel hjälpa fattiga människor ute i världen. Sköta sina muslimska plikter bättre.

Men det allra svåraste är kanske bara att vara en människa. Det är kanske inte de stora sakerna i livet som räknas. Utan ens dagliga strävan över att bara finnas till. Det är kanske nog. Man kanske inte skall lägga för mycket på sina axlar. Utan att bara försöka att göra så gott som man kan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s