Malmöfestivalen och chorros

2010-08-27 @ 23:39:09

Har haft en jättemysig kväll på Malmöfestivalen. Jag och min lilla dotter plus vänner promenerade omkring på festivalen och åt mat och lyssnade på musik från olika länder. Malmö är verkligen en härlig stad med fullt av liv och rörelse.

Men den absoluta höjdpunkten på kvällen var bara de supergoda chorros som vi åt med kanel och socker och vaniljglass på.

Churros

Ett hemgjort godis som härstammar från Spanien.

Ingredienser (6 portioner)

  • 2 ½ dl vatten
  • 125 g smör i tärningar
  • 1 krm salt
  • 1 msk socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • florsocker

Tillagning

  1. Hetta upp vatten, smör, salt och socker i en kastrull under omrörning.
  2. När det börjar koka tas kastrullen från värmen.
  3. Vispa ner mjölet, lite i taget, till en jämn smet.
  4. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och rör i ungefär 30 sekunder tills det bildas en deg som släpper lätt från botten.
  5. Ta kastrullen från värmen och låt svalna i 5 min.
  6. Tillsätt äggen, ett och ett, under omrörning tills degen blir blank och spritsbar.
  7. Värm oljan i en kastrull till 180 grader. Fyll smeten i en spritspåse med 8 mm stjärntyll.
  8. Spritsa ner 3-4 cm-rullar av smeten i oljan. Fritera tills churron fått fin brun färg. Ta upp och låt rinna av.
  9. Strö över florsocker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s