Om du fick välja superkraft skulle du helst vilja kunna flyga eller vara osynlig?

2010-03-01 @ 16:03:26

Om du fick välja superkraft skulle du helst vilja kunna flyga eller vara osynlig?

En radiostation i USA gjorde för några år sedan ett specialprogram om superhjältar, och i samband med programmet ställde man frågan till x antal män och kvinnor: ”Om du fick välja superkraft skulle då helst vilja kunna flyga, eller skulle du hellre ha förmågan att vara osynlig?”.

Majoriteten av män svarade att de helst av allt skulle vilja kunna flyga, och majoriteten av kvinnor svarade att de skulle vilja vara osynliga.

Intressant nog, eftersom sammanhanget trots allt var ett program om superhjältar, var det ingen som svarade att de skulle använda sina superkrafter till att hjälpa andra. Män uppgav istället svar som att de skulle flyga sina barn till fotbollsträningen istället för att sitta i en trafikkö någonstans, och kvinnorna ville helst använda sin osynlighet till att sitta och lyssna på vad andra säger om dem.

Man kan också dra lite större växlar på de respektive svaren och ytterligare fastställa könsstereotypen att män vill kunna känna sig fria som fågeln, och kunna flyga bort från sin vardag ut på äventyr och slippa ta ansvar, samtidigt som kvinnor vill vara osynliga och slippa sminka sig och uppföra sig ”som en kvinna” ska.

Men jag vet inte om man kan ska dra så stora växklar av denna högst ovetenskapliga undersökning (hur stor var undersökningspopulationen till exempel?), men det är ändå en ganska intressant frågeställning. Och nog säger svaret säkerligen något om individens inre drömmar och behov.

Ställ dig själv frågan vad du skulle välja för superkraft, och vad du tror att svaret säger om dig.

 

Källa: IV

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s