ramadan vars början är nåd, dess mitt är förlåtelse och dess slut är räddning från elden

2010-08-17 @ 01:15:51

För att ge människorna vägledning [inleddes] i månaden Ramadan uppenbarelsen av Koranen i vilken vägledningen klargörs och en måttstock ges med vilken rätt kan mätas och skiljas från orätt. Den av er som ser månens nytändning skall fasta månaden ut. Men den som är sjuk eller [stadd] på resa [skall fasta därefter] under motsvarande antal dagar. Gud vill göra det lätt – inte tungt – för er. Håll [fastan under den föreskrivna] perioden och prisa Gud som har väglett er – kanske skall ni visa [Honom] tacksamhet.” [al-Baqarah 2:185]

Denna välsignade månad är en stor möjlighet för godhet, barakah (välsignelse), dyrkan och lydnad gentemot Allah .

Det är en viktig månad, en ädel säsong, en månad då hasanaat (belöningar för goda gärningar) multipliceras och varvid begår sayi’aat (dåliga gärningar) är allvarligare än vid andra tidpunkter. Paradisets portar öppnas och helvetets portar stängs och syndarens ånger till Allah accepteras. Det är en månad vars början är nåd, dess mitt är förlåtelse och dess slut är räddning från Elden.

Vi får aldrig glömma att Allah sträcker ut Sin Hand under dagen för att acceptera ånger från dem som syndat på natten, och Han sträcker ut Sin Hand på natten för att acceptera ånger från dem som syndat under dagen.

Källa: muslim.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s