Skit på allt!!!!!!

2010-02-02 @ 17:24:51

Jag har försökt att skriva tre gånger på min blogg nu om att jag känner mig på dåligt humör(ja nu blev det sagt i alla fall). Jag ville hitta några vackra ord att linda in min ”skit” i men hittade bara det sanna ordet skit på allt………

Det pågår många saker omkring mig just nu jag vet inte hur jag skall hantera allt………..det lättaste alternativet vore nog att bara dra täcket över huvudet och stanna kvar i sängen dra för persiennerna och hoppas på att man vaknar upp någon annanstans.

Jag har påbörjat rehabilitering nu. Idag så har jag suttit och rullat tre ull bollar som skall sättas fast på en tygväska…..jag försöker att motivera mig och ha ett glatt leende på mina läppar men motivationen tryter.

Människorna som går på detta rehabcenter sitter där med en stel ansiktsmimik och håller plågsamt på och rullar ull bollar syr pulsvarmare eller gör något annat litet pyssel.

Det är inte fel på personalen som jobbar där dom är snälla och hjälpsamma. Men det är hela konceptet som inte känns bra……..jag skall visserligen bara gå där i 2 månader men vad händer sen då?????

Denna ”fantastiska” borgerliga regering som vill ha ut sjuka människor till varje pris till en arbetsmarknad där det inte finns några jobb och i synnerhet så finns det definitivt inga arbeten till människor som är sjuka…för vem vill anställa en sjuk människa när det finns fullt friska och arbetsföra människor som söker arbeten.

Jag vill förstås också ha en meningsfull sysselsättning i mitt liv men då måste staten se till att det finns såna arbeten och såna sysselsättningar som är anpassade till människor som har ett funktionshinder.

Inte som det är nu den borgerliga alliansen som bara ”slänger” ut människorna från sjukförsäkringssystemet när dagarna är slut………detta gör väll knappast någon människa friskare och inte heller så leder det till att dessa arma stackars människor får ett riktigt arbete.

Utan det enda som detta leder till är att dessa sjuka människor får leva i ett ännu större utanförskap och med en ännu sämre ekonomi än vad de hade tidigare. Jag är fullt övertygad om att Reinfeldt inte skulle ha kunnat klara sig på denna lilla inkomst. Man får verkligen hoppas att Reinfeldt får vara fullt frisk och arbetsför under hela sitt liv..fast det är klart skulle han bli sjuk och sedan bli utförsäkrad från vårt sjukvårdssystem så har han säkert en stor förmögenhet(som han förmodligen har ärvt från sina föräldrar) som han kan leva gott på.

För enligt den borgerliga alliansen så har varje individ sig ”själv” att skylla på om de inte lyckas förkovra sig i livet.

Nej tack för ett sådant samhällsklimat tackar vet jag för ett solidariskt samhälle där alla människor värnar om varandra.

En kommentar

 1. Postat av: MammaMarie

  Hahaa… din beskrivning av din rehabplats verkar lämna utrymme för mycket att önska… Trist med såna ställen, verkligen. Att dom inte har fantasi nog att finna på meningsfulla saker att göra.
  2010-02-02 @ 18:35:32
  URL: http://mammamarie.se
  Postat av:

  Salam mammamarie! I sanningens namn så finns det väll lite mer att göra på rehabstället än vad jag nämnt men utbudet är verkligen inte så stort.

  kramar annokas
  2010-02-02 @ 20:24:43
  Postat av: Torun

  Reinfeldt kanske skulle behöva sitta och rulla några ullbollar varje dag och leva på existensminimum… Har man intellektet i behåll och behandlas som mindre värd… Sådana som Janne Josefsson m.m. lär aldrig gå arbetslösa så länge detta sker.

  De som har skapat denna samhällsutveckling borde sitta i rehabilitering.

  En av mina släktingar fick en yrkesskada och skickades till en psykolog för utvärdering. Jag vet vart jag skulle vilja skicka dem som beslutade detta.

  Man tror inte att det är sant förrän man sitter i den sitsen eller upplever det på nära håll.

  Beslutsfattarna – politiker och dylika personer borde sitta i en debatt med de som råkar ut för deras byråkrati och i direktsänd tv.

  Det är ett hån mot varje människas integritet att kränka någon så som det görs idag via lagstiftarna i vårt land i dessa frågor.

  Till politikerna!Se till sjukskrivningen och inte förbättrad statistik. Skoltiden är över, ut och praktisera och arbeta bland vanliga arbetare/tjänstemän eller besök långtidssjukskrivna och ta till er av deras vardag.
  2010-02-03 @ 22:16:08
  Postat av:

  Bra sagt torun………….du har inte tänkt på att du kanske skulle kunna bli politiker 😉

  många kramar annikas
  2010-02-03 @ 23:02:43

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s