Tänker du som en psykopat? Testa dig själv eller din blinddejt….

2010-02-28 @ 21:44:27

Tänker du som en psykopat? Testa dig själv eller din blinddejt…Det är omöjligt att avgöra hur effektivt detta test är, eller om det egentligen är en ”råttan i pizzan”, men det fungerar alltid bra för att liva upp tråkiga partys om inte annat!

Det sägs att en amerikansk psykolog skapade nedanstående test för att avgöra om de som satt i fängelse, till exempel seriemördare, resonerade som psykopater.

Psykopattestet

En kvinna träffar en okänd man på sin mors begravning, och det är kärlek vid första ögonkastet. Han är allt hon någonsin önskat sig i en man. Men i sin förtjusning glömmer hon bort att fråga efter mannens telefonnummer, och eftersom hon inte ens vet mannens namn får hon inte tag i honom efter begravningen. Ett par dagar senare dödar hon sin syster. Frågan är då: varför dödade hon sin syster? Vad var hennes motiv?

Ta din tid på dig och kom upp med ett svar innan du tittar på svaret längre ned på sidan.

Svaret på Psykopattestet

Enligt testet ska då någon som tänker och resonerar som en psykopat direkt ha kommit på det rätta svaret. Hon dödade helt enkelt sin syster i förhoppningen om att mannen skulle dyka upp på systerns begravning. Han närvarade ju trots allt på hennes mors begravning…

Detta är ett helt givet svar på frågan om man tänker efter. I alla fall med en psykopats logik…

Definitionen av psykopati är för övrigt en personlighetsstörning vars grundläggande drag är en brist av våra mest fundamentala sociala känslor, som till exempel empati och förmågan att känna medkänsla med en annan människa.

Källa:IV

2 kommentarer

 1. Postat av: jasmine

  Riktigt intressant, fast jag hörde den där när jag var liten, så visste redan svaret…
  2010-03-25 @ 22:46:52
  URL: http://www.metrobloggen.se/jasmines
  Postat av:

  Hej jasmine! jag kunde inte alls komma på svaret. Så det måste väll vara ett litet bevis på att jag inte är psykopat iallfall;):

  kramar annokas
  2010-03-25 @ 23:08:03
  Postat av: Sara

  Jag tycker att svaret är alldeles för uppenbart, om man hade förlängt historien lite och inte bara pratat om kärlek på begravning hade det kanske vart klurigare!
  2010-03-30 @ 18:05:51

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s