Trashankarna (inklusive mig själv) utanför ÖB

2011-05-20 @ 13:07:18 Klockan tio strax innan ÖB öppnar så sitter jag och ett gäng trashankar utanför ÖB. Män med slitna kostymer, kvinnor med noppiga tröjor, gamla pensionärer med rostiga dragvagnar, kvinnor med sjalar med ungar i barnvagnar med kex i munnen.

Vi alla dessa slags mindre välbärgade människor (misstänker jag). Höginkomstinnehavare göre sig nog inte något större besvär med att stå och köa utanför ÖB klockan tio på morgonen för att köpa schampo och tandborstar för tio kronor.

Men vi alla dessa människor som faktiskt mer eller mindre är hänvisad till överskottsbolaget (eller andra likvärdiga lågpris varuhus).Vi som faktiskt måste försöka att hitta billiga rengöringsmedel och toalettpapper för 15 kronor för att få ekonomin att gå ihop. Vi samlas på ÖB som ett gäng prisjägare med plånboken i högsta hugg och med reabladet i handen.

Idag så handlade jag mycket på ÖB. Min ena son tar studenten snart och jag handlade massor av saker som mat, tacos, läsk, mineralvatten, konserver, papperstallrikar och dukar med mera.

Väl framme i kassan med min fulllastade vagn så fanns det en liten tant som skrockade förjust ” oj oj oj vad mycket du har handlat, det blir dyrt det där, vilken tur att jag slipper att betala” (detta med att det var tur att hon slapp betala sa hon flera gånger lika förtjust).

Alla dessa stackars arma själar;).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s