Vad är det som säger att det är något dåligt som har hänt

2010-08-03 @ 23:56:14
En kinesisk bonde får sin finaste häst bortsprungen. Grannarna kommer för att beklaga sorgen. Det kinesiska bonden svarar. Vad är det som säger att det är något dåligt som har hänt.

Några dagar senare så kommer hästen tillbaka med flera vildhästar med sig. Grannarna kommer till bonden för att gratulera till hästarna. Bonden svarar vad är det som säger att det är något bra som har hänt.

Några dagar senare så försöker den kinesiska bondens son att rida in en utav vildhästarna. Sonen ramlar av hästen och bryter benet. Benet läker ihop fel så att pojken blir halt i sitt ben. Grannarna kommer och beklagar sorgen. Bonden svarar vad är det som säger att det är något dåligt som har hänt.

Några månader senare så bryter det ut ett krig i provinsen. Men eftersom att bondens son har blivit halt så behöver han inte följa med ut i kriget.

Sensmoralen i detta är att allt är inte vad det ser ut att vara. Någonting som vi tror är bra för oss, blir till någonting dåligt. Och något som ser ut att bli som någonting dåligt, blir till något bra för oss .