Vad kan man säga:( Total vinnare: ”Hemlös”

2011-11-01 @ 12:52:49

Några barn tröstar varandra på en soptipp i Katmandu i Nepal. Biden fick första pris vid utdelningen av priser för Årets miljöfoton 2011.

Chan Kwok Hung, EPOTY.org/Fame/Barcroft
Några barn tröstar varandra på en soptipp i Katmandu i Nepal på en bild tagen 2011 av fotografen Chan Kwok Hung från Hongkong. Bilden deltog i kategorin ”Livskvalitet” och vann första pris i tävlingen om Årets miljöfoton 2011. Vinnarna korades förra veckan.

Barnen bor med sin mormor och letar bland soporna efter saker de kan sälja. Pengarna använder de för att köpa mat, säger fotografen. ”De hade inte hittat något på flera dagar”, säger han i en kommentar.

Över en tredjedel av Nepals 12,6 miljoner barn lever under fattigdomsgränsen, framgår det av en UNICEF-rapport från 2010. Ännu fler lider av undernäring och saknar möjlighet att gå i skolan.

Tävlingen om årets miljöfoton arrangeras av den oberoende miljöorganisationen Chartered Institution of Water and Environmental Management, som har sitt säte i London, och korar både amatörer och professionella fotografer, som ”skapar ökad uppmärksamhet kring miljöproblem och sociala problem”.

I förhållande till 2010 hade antalet bidrag i år fördubblats till över 10000 bilder, som kom från fotografer i 105 länder.

Källa: IV

Jag kan inte hålla mina tårar inom mig när jag ser den här bilden. Herregud vad skall man säga. Världen är så orättvis vissa har allt medan vissa har absolut ingenting.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s