Vad säger islam om spådomskonst

2010-03-16 @ 18:29:39

Att spå

Det finns människorna som påstår sig ha kunskap om det osedda och framtiden. Dom är kända under olika namn, bland dom: spåkvinnor/män, siare, medium, teckentydare, magiker, astrologer osv.

Spåkvinnor/män använder olika metoder och medium från vilka dom påstår sig hämta sin information, bland dom: tyda teblad, rita linjer, skriva siffror, tyda händer, lägga horoskop, titta i kristallkula osv. Denna lektion kommer att ta upp olika konster av att spå, med undantag av magi, som kommer att tas upp i nästa lektion.

Dom som praktiserar det okulta och som påstår sig uppenbara det osedda och förutse framtiden kan delas in i två delar:

Dom som inte har någon riktig kunskap eller hemlighet utan berättar för sina kunder om allmänna saker som händer dom flesta människor. Dom genomgår oftast ett antal meningslösa ritualer, och sedan gör dom kalkylerade gissningar. Några av deras gissningar blir sanna på grund av att dom är så vanligt förekommande.. När en undersökning gjordes angående olika spådomar i Amerika 1980, visade det sig att det medium som lyckades bäst hade bara 24 % rätt!

Den andra gruppen är dom som har fått kontakt med Jinnerna (andarna) . Denna grupp är väldigt viktig eftersom den involverar den grövsta formen av Shirk, och dom som är inblandade brukar ha mycket rätt i sina informationer och dom representerar en riktig Fitnah (frestelse) för både Muslimer och ickemuslimer.En kontakt med Jinnerna görs av dom som spår, Jinnerna kan informera dem om vissa händelser i framtiden. Profeten (saw) beskrev hur Jinnerna samlar information om framtiden. Han berättade att Jinnerna kan resa till dom nedre delarna av himlen och hörs en del av informationen om framtiden som änglarna berättar sinsemellan.Sedan återvänder dom till jorden och ger informationen till deras kontakter bland människorna.Detta brukade hända ofta före Muhammed (saw) blev Profet och dom som spådde var väldigt korrekta med deras informationer. Dom kunde bli väl ansedda vid dom kungliga hoven och i vissa religioner runt om i världen blev dom t.o.m. dyrkade.

Djinnerna kan också informera sina mänskliga kontakter om den planerade framtiden. T.ex. när någon kommer till ett medium, så får mediets Jinn information från mannens Qareen (den Jinn som varje människa har) om vilka planer som han har gjort före han kom dit.

Så mediet kan tala om för honom att han kommer att göra det eller det, eller gå hit eller dit. Med denna metod kan ett riktigt medium lära sig detaljerad information om främlingens förflutna. Hon/Han kan berätta för främlingen föräldrarnas namn, var han föddes, hur hans barndom var osv. Kunskapen att kunna berätta om det förflutna är ett av kännetecknen på ett riktigt medium som har fått kontakt med Jinnerna.

Eftersom Jinnerna kan resa och se över stora områden samtidigt, kan dom också samla ihop stora mängder information om dolda saker, förlorade saker och omärkta händelser.

Att tro på medium

Islamisk lag angående någon som går till en spåkvinna/man och tror att denne vet det osedda och framtiden är en Kufr (otrogen) en person som inte räknas som muslim.

Allah gör det klart i Koranen att ingen annan vet det osedda förutom Han. Inte ens Profeten Muhammed (saw).

Allah sa ”Och hos Honom är det oseddas nycklar. Ingen känner dem utom Han.” (sura 6:59) ”Säg: Ingen i himlen och på jorden känner det osedda utom Allah”

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s