Bröllop från hela världen (del 1)

Hittade dessa fantastiskt vackra bilder från Google ett muslimskt bröllop från Indonesien. Vilka underbara färger man blir glad av att bara titta på bilderna.
Jag blev lite inspirerad av bilderna och tänkte att jag skulle ha en liten serie om bröllop på bloggen. Roligt att ta del  av traditioner från andra länder.


En indonesisk bröllop är en mycket viktig händelse. Alla som är bekant med bruden och brudgummen bjuds in och detta kan innebära tusentals gäster. Majoriteten av inbjudna gäster är  inte med i själva bröllops ceremonin. Men det anses väldigt oartigt att tacka nej till ett bröllop om man har blivit inbjuden.
Under bröllopsceremonin så brukar det finnas blommor i långa rader och professionella dansare som utför traditionella indonesiska danser, medan familj och gäster inväntar ankomsten av de nygifta.

Det är vanligt för den traditionella indonesiska bruden och brudgummen att hälsa varje gäst i en lång emot linje innan reception festligheterna kan börja.

Med mer än 1000 gäster i närvaro, kan detta bli ganska långdragen process. Vissa indonesiska bröllop hålls i lokaler med plats för barnsängar sättas upp så att barnen kan vila medan föräldrarna fest hela natten.

(obs översatt från engelska).