Det krävs liksom ett större engagemang när det gäller vänner. Eftersom att de inte faller inom ramen för det som man måste göra i livet.

Igår kväll så var jag och min dotter och tittade på barn konsert. Min ena kära väninnas dotter skulle uppträda och sjunga tillsammans med en massa andra tvåor i Moriskan i Malmö folketspark. Jag blev helt tårögd för att det var så vackert när barnen sjöng. Och min väninnas dotter var så duktig och supersöt där hon stod med sitt mörka hår med ett gulligt hårspänne i.

Finns det något vackrare än barn. Barn är så oskyldiga och rena på något sätt. Och medan barnen sjöng så kunde jag inte låta bli att fundera på vilka olika förutsättningar som barn har egentligen. Barn som har det bra med deras föräldrar som har föräldrar som bryr sig och som engagerar sig i sitt/sina barn. Som min väninna till exempel som är en sån där super mamma som verkligen lägger ner hela sin själ och hjärta i hennes barn. Och sedan så finns det barn som är mindre lyckligt lottade i livet som inte har föräldrar som bryr sig. De måste klara sig ändå så gott som det går.

Faktum är att jag blir så glad när jag ser min väninna och hennes engagemang över hennes barn. Det ger mig sånt hopp på något sätt som att världen är god. Jag vet inte riktigt hur jag skall förklara det men det är så som jag känner.

Dessutom så känns det så friskt på något sätt att gå och titta på en barnkonsert. Att göra saker tillsammans är så viktigt. Även att göra små saker i livet det behöver inte var så ”stora” händelser utan enkla saker som händer i vardagen. Plocka blommor ute i naturen, umgås med sina nära och kära, skratta tillsammans med sina vänner, dricka en kopp te . Inte större saker än så behövs för att man skall få energi och må bra.

Tid är något som måste prioriteras och planeras vi har alla 24 timmar på ett dygn. Just nu så är vi vänner i en ny fas tror jag alla säger vi måste träffas mera, vi träffas så sällan, och det är inte klokt vad upptagen som jag är nuförtiden. Och visst är det så.

Fast ändå så tror jag att någonstans så måste man prioritera och fråga sig själv ” hur pass viktigt är det för mig att träffa mina vänner”.  Våra familjer växer och blir större och större på så sätt att man får svärsöner och svärdöttrar och i framtiden så kanske(förmodligen med tanke på att vi alla har så pass många barn) kommer att få många barnbarn också.

Och man jobbar och man sköter hushållsuppgifter och allt annat som ingår i ett liv. Och någonstans där mitt emellan så har man sina vänner. Det krävs liksom ett större engagemang när det gäller vänner eftersom att de inte faller inom ramen för det som man måste göra i livet. Vänner är något utöver ett måste en slags krydda i livet där man kan fylla på energi,utbyta erfarenheter, luta sin axel emot och hämta kärlek och tröst och förståelse när och om man behöver det.

För det finns inget annat i livet som liknar vänskap. Eftersom att det är någonting som är frivilligt. Men som i alla andra relationer så krävs vänskapen att den måste vårdas. För kanske en dag så står man där själv och undrar vart tog alla vänner vägen egentligen.

Friendship Quotes

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s