Ja ha;) då blir det lite svar på frågor som jag har fått.

Salaam aleikum!! hmm, lite svårt detta har nämligen flera frågor som jag vill ställa=)!!!
Undrar om du ahr bytt ditt namn från det du fick när du blev nmangiven som barn? har dina barn muslimska namn? Bär alla tjejer du och dina barn hijab? Hur Firar du eid och firar du födelsedagar och julafton fast än du konverterat`? Vart i Sverige bor du? och tröffar du n någon systergrupp eller någon annan liknande grupp??

// ”Lite” frågor som jag undrar över;)!!!

// Svenska konvertiten Muslimah

Hej Muslimah:)tack så mycket för dina frågor .

Nej jag har inte bytt namn formellt men jag har ett muslimskt namn och det är Selma. Det finns ett par personer som kallar mig för det;) men inte mer än så. Är väldigt nöjd med mitt namn som jag fick när jag föddes. Det har inte känts så viktigt att byta namn. Men jag gillar namnet Selma det är fint.

Mina barn har internationella namn som passar både här i Sverige och utomlands men de är också muslimska namn. Gillar namnen jättemycket. Pojkarna heter efter två profeter och flickorna har namn som finns i Koranen.

Jag har fyra barn två pojkar och två flickor och flickorna bär hijab som mig.

När det gäller Eid, födelsedagar och jul så firar vi i princip allt. Men på vårt eget lilla vis. Jag har försökt att ta ut det bästa från båda världar och jag har hittat en balans som jag/vi trivs med. Vi lägger ner mera tid och engagemang på islamska högtider då de är viktigast för oss. Men vi  firar också andra högtider som jul tillsammans med släktingar och vänner. Eftersom att vi har vänner och släktingar som inte är muslimer så försöker vi att hitta en balans som passar oss alla. Och det fungerar bra tycker jag. Det har varit en process att hitta rätt genom åren.

Jag bor i Malmö och jag trivs jättebra här. En jättefin stad med många olika slags kulturer som passar mig som gillar liv och rörelse omkring mig.

När det gäller en systergrupp så har jag varit med och engagerad genom åren. Men numera så umgås jag bara privat med mina vänner varav många är konvertiter.  Men jag kan sakna ibland de större träffarna i föreningarna. Kanske något som vi har tänkt på att starta upp igen. Men jag vet att det finns andra grupper här i Malmö som har systergrupper. Men de är som regel lite yngre systrar än vad vi är i vårt gäng;).

Jag hoppas att du har fått svar på lite utav dina frågor:). Roligt att få svara på dem.

Med många vänliga hälsningar annokas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s