Det är så mycket som har hänt de här 28 åren som jag har varit muslim.

Igår så var jag på stan med min lilla dotter och handlade skor och kläder. Det är mycket som behövs nu inför vintern. Vi var inne på olika affärer och min dotter hittade jättefina tröjor som hon velat ha. Det får bli hennes eid present bestämde vi.

När vi var inne på Hm så gick det förbi en ung tjej som konverterat till islam. Hon stannande upp med ett stort leende på läpparna och hälsade Salam Alejkom. Det syndes att hon så gärna ville börja på att prata. Vi stod där några sekunder och tittade på varandra och visste inte vad vi skulle säga. Jag gav ett leende tillbaka iallafall och sedan så gick jag och min dotter vidare.

Jag tyckte så synd om tjejen för att jag kommer ihåg när jag själv för sådär 28 år sedan var i samma situation som henne. Helt ny som muslim och med ett stort behov att hitta likasinnade. Jag kommer ihåg känslan hur glad som man blev när man stötte på andra konvertiter som man kunde utbyta erfarenheter med.

Det är så mycket som har hänt de här 28 åren som jag har varit muslim. Och jag skulle vilja berätta för er så många olika saker. Men problemet är att jag inte riktigt har någon energi till det just nu. Orkar inte med att sitta och skriva några större inlägg på datorn. Men jag kommer att återkomma till ämnet när jag har lite mera energi. Men iallafall lite om saken;

Jag har gått igenom en lång resa och jag är glad att jag befinner mig där jag är just nu. Att jag känner mig så trygg i min religion. Jag hade verkligen inte velat befinna mig där den unga svenska konvertiten befinner sig just nu. All osäkerhet som man känner när man är ny muslim. Alla fördomar i samhället som man måste hantera. All sorg som man känner över sitt gamla liv på gott och ont. Och känslan utav utanförskap när man har valt en väg som så få personer har någon förståelse för. Allt detta och mycket mera där till. Men som sagt jag får skriva mera om det en annan dag.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s