Invigning av Emporia.

Idag så öppnade det nya köpcentret Emporia här i Malmö. Jag och min “lilla” dotter var med under invigningen. Det var otroligt många människor, flera tusen personer som var med under invigningen.  Vi stod i kön i 45 min innan vi kom in till Emporia. Mina fötter och min rygg höll på att gå av kändes det som;). Men det var en upplevelse som var rolig att var med om(invigningen då förstås;).

I den här folkmassan står jag och min dotter någonstans;) och väntar på att få komma in till Emporia.

Kön ringlade lång utan att det...

  • Emporia havsentrén. Fotograf/Källa: Steen & Ström .

Emporia invigs

Klockan 12 idag öppnar portarna till Emporia i Malmö, Skandinaviens största shoppingcenter. Med cirka 200 butiker i en spektakulär miljö erbjuder Emporia en shoppingupplevelse som saknar motstycke i Sverige.
På Emporia erbjuds besökarna en blandning av butiker som tilltalar alla, med flera koncept som tidigare inte funnits i södra Sverige. Exempelvis öppnar den klassiska leksaksaffären Hamleys, och den surfinspirerade modebutiken Hollister på Emporia.

– Vi har velat skapa en internationell atmosfär. En noga utvald blandning av butiker och restauranger stärker varumärket Emporia som en shoppingdestination, för alla plånböcker, utan att tumma på kvaliteten, säger Wilner Andersson, Country Manager på Steen & Ströms Sverige.

Huset är ritat av arkitekt Gert Wingårdh, och erbjuder shopping i en spektakulär miljö med inslag av vacker konst och design. På Emporias tak finns en offentlig park, som samtidigt som den erbjuder en fantastisk utsikt, är en central del av Emporias miljöarbete. Emporia blir det första shoppingcentret i Sverige som miljöcertifieras enligt BREEAM. Arbetet med att skapa Emporia har pågått sedan 2006 och nu välkomnas alla besökare.

– Vi är otroligt glada att äntligen få välkomna alla att uppleva vad Emporia har att erbjuda. Med Emporia har vi lyckats skapa något unikt, som vi hoppas ska sätta en ny standard för shoppingcenter i Sverige, säger Frederik Ekelund, Center Manager på Emporia.

Öppningsceremonin inleds klockan 12.00 vid Bärnstensentrén. Det blir en pampig invigning med tal av bland andra kommunstyrelsens ordförande Ilmar Reepalu och Steen & Ströms vd Wilner Anderson. Eftersom Emporia är en plats för överraskningar så kan besökarna vänta sig en upplevelse utöver det vanliga.

Klockan 18.00 fortsätter festligheterna. En specialskriven föreställning med ett femtiotal medverkande framförs vid Havstorget. Showen heter ”Argentum Regina” och bjuder på en unik berättelse om Emporias födelse, kamp och fulländning.

Källa: Byggvärlden

Väl inne så gick vi runt och kollade i alla affärer och den fantastiska designen. Meningen var att vi skulle gå och fika. Men eftersom att det bjöds på tårta cider choklad med mera så blev vi helt mätta. Vi fick också flera goodiebags:) och erbjudanden när vi gick omkring.

Alla affärer hade superbra erbjudande med massor av rabatter. Dock så hade jag ingen stor budget idag. Men det kändes helt okej ändå. Bara miljön i sig själv var ett nöje att promenera omkring i.

Jag känner mig glad och faktiskt lite stolt över att vi har fått ett sånt fint köpcentrum i Malmö. Och Emporia kommer absolut att tillhöra en utav mina favoritplatser här i Malmö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s