Tung sötnos född på Köpenhamns Zoo. Så söööt!!!

HEJ SNYGGING! Flodhästungen på Zoo i Köpenhamn väger bara 35 kilo och är pytteliten bredvid sin mamma. Men en dag ska även hon bli en bjässe på långt över två ton - och mycket farlig för människor. Foto: Frank Ronsholt

Hon är nästan nyfödd och väldigt, väldigt söt. En 35 kilos flodhästunge som kommer att bli given publikfavorit på Zoo i Köpenhamn.

Men hon får inget namn.

– Vi vill inte förmänskliga djuren, säger ansvarige Flemming Nielsen.

Den lilla flodhästflickan föddes förra lördagen. Men den första tiden har djurskötarna på Zoo inte fått titta närmare på henne.

Inte förrän häromdagen, när mamma flodhäst tyckte att det var dags att låta ungen följa med ut i bassängen. Minstingen tillbringar visserligen större delen av tiden under vattnet, men besökarna ser henne när hon kommer upp för att få luft.

Håller sig nära mamma

Ibland simmar hon tätt intill sin mamma – och ibland rider hon till och med på hennes rygg.

– Historiskt har vi nog fått omkring 50 flodhästungar här på Zoo, säger Flemming Nielsen.

– Men detta är bara den tredje från den nya gruppen av flodhästar vi etablerat under de senaste åren. Vi väntar en unge till i gruppen ganska snart, förmodligen före jul.

Kan bli två ton tung

Den lilla flodhästflickan kommer att bli rejält mycket större. En vuxen flodhästhona kan väga nära två och ett halvt ton och bli uppemot 50 år gammal i fångenskap.

Flemming Nielsen kan redan säga att hon inte kommer att få stanna på Zoo i Köpenhamn.

– Nej, hon blir inte kvar i mer än cirka ett och ett halvt år. Sedan är det dags för mamman att få en ny unge och då stöter hon ändå bort den förra.

– Men jag tror inte att vi får några problem med att hitta någon som vill ha henne. Det är lättare med honor. Den senaste vi hade fick komma till ett zoo i Frankrike.

Källa: Kvällsposten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s