Ibland så känns världen så skruvad.

Min lilla katt opererades idag för en komplikation efter sterilisering. Det verkar som att det har gått bra. Problemet är bara att hon måste ta det lugnt. Veterinären skickade med lugnande till katten men det blev snarare tvärtom hon är vildare och mer speedad än någonsin. Jag vet inte om hon har fått något uppåttjack istället;).

Men som sagt världen känns så skruvad på något sätt. Satt nyss och tittade på ett program som handlar om barnafödsel runt omkring i världen. Arma fattiga kvinnor och barn som dör för att det inte finns  bra mödravård.

Och här sitter jag och är orolig över min lilla katt som nyss opererats. Sonen följde med idag och lämnade katten hos veterinären. Han blev förvånad över den specialistvård som finns för djuren här i Sverige(dock bara förstås om man betalar för den). Sonen menade på att det finns så många stackars människor ute  i världen som är fattiga och som behöver sjukhusvård. Och jag håller med honom.

Men livet fungerar inte så det är inte antingen eller. Människor och djur lever sida vid sida i livet. Utan den andra kan vi inte existera på jorden vi är beroende utav varandra. Jag kan inte lämna min katt åt sitt öde efter en komplikation efter en sterilisering när jag nu har möjligheten att hjälpa min katt. Även om det finns miljontals med människor ute i världen som är fattiga och som också behöver hjälp.

Djurägare är inte fåniga för att de vill hjälpa sina djur att må bra. Det är ett djurs rättighet att vi människor tar hand om dem på bästa sätt utifrån våra resurser och förmåga att göra det. Och det är människors skyldigheter att hjälpa andra människor som har det svårt. Problemet är inte att det finns resurser på jorden utan att resurserna fördelas så ojämnt på grund utav andra människors girighet och makt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s