Just nu så känns allt lite för mycket.

Jag vet inte kanske var jag en bättre människa förr eller så var jag kanske bara naiv och  dum. Jag vet ingenting helt ärligt. Hur skall man hitta när man famlar i ett mörker. När saker och ting inte är vad man trodde att de var. När man inte vet vart saker börjar och var de slutar. När man känner att ens tillit både till sig själv och andra sviktar. Att inte kunna lita på vad som är rätt och fel.

Jag kommer att tänka på historien(den inte är helt korrekt men på ett ungefär iallafall) om profeten salomon när det kom två bröder till honom. Den ena brodern hade massor av får och den andra brodern hade bara ett får. Brodern som bara hade ett får beklagade sig hos salomon och sa att min bror vill ta mitt enda får trots att han har så många andra. Profeten soloman blev upprörd av broderns berättelse och dömde genast ut den andra broderns handlingar utan att ha lyssnat på vad den andra brodern hade att säga.

Salomon förstod därefter vad han hade gjort att det var ett test från Allah till honom. Hade Salomon lyssnat på vad den andra brodern hade att säga så hade han förstått att brodern ville ta hand om sin broders enda får för att på så sätt föröka broderns får med sina egna. Så att brodern skulle få flera får.

Sensmoralen är att man skall vara försiktig med att döma andra människor.Det finns alltid två sidor utav ett mynt.

Är andra människor goda och snälla och omtänksamma och jag inte är det? Är de bättre än mig? Och i så fall vad är det som gör att de är bättre människor än mig? Vilka handlingar visar att de är det???????

Är andra människor värda att kämpas för……. är jag värd att kämpas för????

5 kommentarer

 1. MashAllah, vilken fin historia.
  En idé är att försöka att inte försöka jämföra sig själv med andra. Tänk istället på de saker som Allah säger gör oss till bra människor, det finns tydligt. Gör det bästa DU kan utan att jämföra dig med andra.
  Att famla i mörkret är jobbigt och vi alla gör det till och från. Andra mer än andra. Jag försöker se det som att det är nödvändigt för en person att famla i mörkret ibland för att hitta ljuset.
  Jag vet inte alls om jag svarar på det som du vill ha svar på, men jag hoppas inshallah att det löser sig för dig snart och att du hittar rätt svar.
  Må Allah vägleda dig.

 2. Hej Mira:)så fint med dina ord de värmer verkligen min själ just nu. Kanske är det som du skriver att ibland så är det nödvändigt att famla i mörkret för att hitta ljuset.
  mvh annokas

 3. Hoppas att du hittat dig fram lite nu i alla fall. Och om det hjälper dig något så är du inte ensam. Jag kanske inte känner till exakta detaljer om just varför du är i en jobbigare situation just nu men jag känner exakt samma och kände exakt samma faktiskt vid det datumet. Det är som om man inte är ett med sin kropp längre och att man på något sätt svävar och inte är närvarande. Man förstår inte riktigt någonting och när man tycker att man förstår och det är logiskt så är det precis som att ens tankar/känslor inte stämmer överens med verkligheten. Det psykiska är inte med i det fysiska så att säga.

  InshAllah min vän du ska se att som Mira sa så kommer och går såna här tider. I slutändan är jag i alla fall tacksam att jag har Gud i mitt liv som mitt ankare och att i alla fall det är något ganska lugnande att vända sig till.

  Med varma hälsningar Maria

 4. PS! Jag brukar tänka på Ayob när saker och ting är som värst för mig. Ayobs historia och tålamod är verkligen inspirerande.

 5. Salam Maria:) jag uppskattar verkligen din kommentar:). Så fint av dig att du delar med dig av egna erfarenheter. Och som du skriver att det känns som en stor tröst i livet att Allah alltid är med oss.
  Och i jämförelse med Ayobs;) liv så kan man verkligen inte klaga;).
  Känner mig lite bättre nu. Ibland så hamnar man i känslostormar som känns lite svåra att bära.
  Hoppas att du också mår lite bättre nu:).

  Känns fint och tröstande att det finns människor som bryr sig och tar sig tid med en kommentar till en främling på nätet. Det berör verkligen mitt hjärta.

  mvh annokas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s