Eller att det inte ens är lönt att försöka att vara det för att man är så ful ändå;)

Har varit sjuk den här veckan(kanske en efterreaktion efter helgens bravader;)). Mitt ansikte svullnade upp och jag blev helt röd i ansiktet.  Så jag sökte akut upp läkare på vårdcentralen.

Läkaren kunde inte hitta orsaken till svullnaden i ansiktet. Men jag hade feber och tydligen urinvägsinfektion. Så jag fick penicillin så nu mår jag  bättre. Men ansiktet är fortfarande lite svullet och rödflammigt. Konstigt har aldrig varit med om det tidigare.

Lite fåfäng som man ändock fortfarande är;) så sa jag till läkaren lite skämtsamt;

” Ja som kvinna så är man lite fåfäng och man vill ju inte gå omkring och se ut hur som helst i ansiktet”. Svaret som jag fick av den kvinnliga läkaren var  MEN DU HAR JU SLÖJA.

Öhhh och???? vad betyder det?….. att man inte skulle vilja vara fin för att man har slöja??. Eller att det inte ens är lönt att försöka att vara det för att man är så ful ändå;). Ha ha ja jag vet inte.

En dum kommentar tycker jag iallafall. Som tyder på okunnighet. Nu täcker jag inte ansiktet utan bara håret. Så jag förstår inte riktigt hur läkaren tänker här. Som muslimsk kvinna så springer man ju inte runt med sjalen dygnets alla 24 timmar. Dessutom så borde det ha varit uppenbart för henne då jag tydligt visade mitt ansikte;).

Det är klart att jag vill vara fin som alla andra kvinnor vill vara  med slöjan eller utan slöjan. Jag vill vara fin i båda.

Jag tycker faktiskt att många muslimska kvinnor med sjal är väldigt vackra i sina slöjor(iallafall inte fulare än andra kvinnor utan sjal).

Ibland så känns det lite jobbigt med all okunnighet som finns ute i samhället. I det här fallet var inte läkaren egentligen otrevlig  men i grund och botten så avslöjade hon sig själv med sin kommentar. Hennes förutfattade meningar och oförståelse och kanske också intolerans.

 

 

vad tycker ni? Jag tycker att det är vackert med sjal.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s