Så vinterbonar du sovrummet.

Mycket textilier gör att rummet känns varmt, samtidigt som färgskalan är vintrig och sval. Härligt hemmas stylist Anna Marklund Karlsson visar hur du får ett mysigare vintersovrum.

 • ”På vinterhalvåret åker plädarna, de gosiga kuddarna och fällarna fram i mitt och Peters sovrum på lantstället i Nora. På sommaren byter vi textilier och några få detaljer för att känslan ska blir luftigare och lättare. De varma härliga filtarna är sköna att krypa ner under innan brasans värme nått upp till övervåningen och in i sovrummet. Det kan vara lite kallt och rått i sovrummet uppe och då är det skönt med varma duntäcken och mulliga plädar.

  Vi gillar eld och eftersom braskaminen är placerad på nedre plan, plockar vi med oss lyktor och ljus upp till sovrummet och speciellt när det är lite kallt och mörkt ute.

  Tapeten bakom sängen fick bli ett alternativ till sänggavel. Och eftersom rummet har snedtak och väggen är låg, är det enkelt att byta ut tapeten om vi skulle tröttna.

  Anna Marklund Karlsson.

  Anna Marklund Karlsson.

  Möblerna är lite av ett hopplock och är köpta både på auktion och loppis. Jag gillar när det finns lite personlighet i möblerna. Sen har jag renoverat dem och målat med vit och grå oljefärg.

  Grunden i sovrummet är enkel och vi valde att måla väggarna med en vit bruten kulör som lätt går att kombinera med både mönster och andra kulörer. Golvet är målat med en ljusgrå oljefärg viket är genomgående i hela huset, förutom trappen upp till övervåningen.

  Egentligen är det inte svårt att byta karaktär på rummet om grunden är enkel och bra. Ett bra tips att ta med sig om man vill inreda sovrummet flexibelt.”

   

  Källa: aftonbladet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s