Nytt snyggt 2014 – så inreder vi i år

Hur vill vi möblera och dekorera i år? Vad blir hett och vad blir rätt? Vår stylist Helena Aro visar fem starka trender som kommer att prägla inredningsåret 2014.

Under 2014 bjuds vi på en massiv färgprakt och spännande stilmixar. Palmblad vajar i takt med färg-sprakande calypsotoner och tjattrigt djungelliv. Pape-gojor, stora tropiska blommor och klatschiga färger, signalerar att vi ser optimistiskt på framtiden igen.

Vårens sedvanliga pasteller visar sig åter-igen, med blek pistage i täten, gärna i en kontrastrik mix med svart, petrol och blänkande accenter av koppar och mässing.

Och de mörkblå nyanserna är vårens mest otippade. Glöm New England och skärgårdsstilen, nu blandar vi in etniska och grafiska mönster i oväntade kombinationer från kornblått till mörkaste midnatt.

Helena Aro.

Helena Aro.

De senaste årens naturliga trend håller oss i ett järngrepp, vi fortsätter uppskatta naturliga material som linne, ull, koppar, betong, sten, trä, mässing och nu senaste trenden marmor. Vi betalar gärna för hållbara produkter och material som kan gå i arv i generationer. Den ljusa skandinaviska stilen får ett uppsving, nu blandar vi in mer grova och mörka material med patina och recycle-tänk.

Den sista tydliga trenden är mixen av den omåttligt populära grafiska och svartvita trenden, och etniska mönster. Den etnografiska stilen visar vår globala omsorg, vår lust att upptäcka, vårt intresse för det historiska arvet. Nya spännande resmål, nya mönster och kombinationer ger spännande avtryck i våra hem. Våga blanda en papegoja, en pistagegrön fåtölj, en petrolfärgad kudde, ett marmorbord med en stor ikatmönstrat matta, hur kul och rätt som helst!

Se alla trenderna – klicka på bilderna nedan:

Nytt-snyggt-trenderna-201406

Nytt-snyggt-trenderna-201405

Nytt-snyggt-trenderna-201404

Nytt-snyggt-trenderna-201403

Nytt-snyggt-trenderna-201402

Källa: aftonbladet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: