Julklappar tanken som räknas

Idag har jag sprungit runt på jakt efter julklappar. Inte det lättaste att hitta julklappar. Speciellt när ekonomin inte tillåter några dyrare inköp.

Visst är det tanken som räknas men man vill ju också att mottagaren skall bli glad över gåvan också.

Tänkte åka till Ikea imorgon och se om jag kan hitta någonting.

Jag köpte en tavla till mig idag iallafall.Den är jättefin:).Känner mig supernöjd. Motivet är en kaktus i en kruka. Låter kanske inte så fint men det är den. Får fota den sen och visa er.

Nu tänker jag mysa lite framför tv och titta på äntligen hemma. Har tänt ett doftljus som luktar pepparkaka.Känns så avkopplande och mysigt med tända ljus.

Önskar er en trevlig kväll<3

 

2 kommentarer

 1. Salam aleikum syster;-)
  Ett bra tag sedan jag skrev här, älskar din blogg, men du borde blogga oftare;-):-D.
  Tänkte bara fråga lr skriva av mig lite. Är sj konverterad snart 7år sedan.
  Jag ber alhamdulillah o försöker vara en bra muslim. Men tänkte det med julen. Jag sj ”firar” om man nu vill kalla de så åker hem till min mor o far för att umfås,äta god mat mm. Men vi diskuterar absolut inget om jesus lr något med kristendomen alls. Är det haram ändå att ”fira” / hälsa på sin mor o far för lite mysigt??
  Tänker det finns flera muslimer som inte ber men ändå ska de komma till mig om vad som är rätt o fel.

  • Salam Muslimah:)det är klart att du skall fira jul med din familj. Vi svenska konvertiter har ju också släktingar och nära anhöriga vänner. Att dela andras kulturer eller religiösa högtider av respekt för våra nära och kära. Så länge det inte strider mot islam förstås. Allting handlar om sunt förnuft. Vi vet ju själva vad vi tror på.Inte blir jag kristen för att jag delar ett julbord med min familj eller om de nu mot förmodan skulle diskutera en och annan religiös fråga. Vi tror ju också på Jesus.Då kan vi ju bara passa på och säga vad vi tror på också;.
   När det gäller vissa muslimer som säger att det är”haram”att fira jul.Har träffat på en del såna negativa människor tyvärr;)islam är en fredlig och fin religion. Hur skall vi kunna visa våra anhöriga att de betyder något för oss trots att vi konverterat till islam. Om vi inte sätter oss in i deras situation. Vi är muslimer men vi är ju också samtidigt svenskar.
   Jag har firat jul med alla mina barn sedan de var små.Och alla mina barn är praktiserande muslimer elhamdullilah.Jag tror att jularna har gjort så att mina barn har blivit stärkta i sin tro.Samtidigt har jag försökt att lägga omsorg kring våra egna muslimska högtider som betyder mycket mera för mina barn.
   Lyd ditt hjärta Muslimah och gör det som är bäst för dig. Du vet själv vad du tror på. Dela glädjen med din familj på ditt sätt som känns bra för dig .
   Många kramar annokas<3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s