Jag tänker Komma ut ur garderoben Bipolär

I ett samhälle där människor lätt stigmatiseras särskilt när det gäller psykiska sjukdomar och psykisk ohälsa. Jag har funderat mycket på saken. Hur öppen bör eller kan man vara när man skriver på sociala medier och i offentliga forum.

Det får ju förstås konsekvenser. Både för sig själv och nära anhöriga.Jag har tills alldeles nyligen försökt att behålla allt för mig själv. Skydda de som finns runt omkring mig. Skydda mig själv.

En anledning har bland annat varit att det har varit svårt att acceptera att man lider av psykisk ohälsa. Samt rädslan av att stigmatiseras.Det skall erkännas att jag fortfarande tvivlar mellan varven(även om det inte finns någon tvivel hos dr).

Men genom att erkänna det offentligt så blir det någon slags acceptans för mig själv också;).Nu känner ju alla inte mig så helt offentligt blir det inte.

Jag är bipolär(och ja jag skriver ”jag”). Jag vet att man inte är utan att man har bipolär sjukdom. Men jag tycker inte riktigt att det stämmer. För att vara bipolär är så sammanflätat med ens egen personlighet ens eget jag. Jag har iallafall väldigt svårt att veta var gränsen går någonstans ibland.

Att lida av psykisk ohälsa är ju inte värre än av att lida av fysisk ohälsa.Iallafall inte praktiken.Nu vet jag att det tyvärr inte är likadant ute i den verkliga världen därute. Människor är inte alltid så förstående. Det har jag bla fått uppleva som svensk konvertit.

Men jag har liksom ingenting att förlora längre på att hålla detta hemligt för mig själv eller andra. Dels för att många redan vet om det. Har varit klart uppenbart för de nära i min omgivning under olika bipolära skov.

Lite kort historia kring min bipolära sjukdom.

Förmodligen så blev jag sjuk i 20 års åldern enligt läkare. Mestadels har jag varit frisk och normal;)(så normal som bara jag kan vara;)).Men mitt liv har varit en berg och dalbana på många olika sätt.När jag var 36 år så fick jag min diagnos. Medicineras nu med flera olika mediciner för att stabilisera med mående bland annat med litium(samma ämne som finns i batterier;)). Och det fungerar bra.

Ja nu har jag kommit ut från garderoben;). Så nu vet ni hur det ligger till;).

2 kommentarer

  1. Grattis, eller vad man nu säger 🙂 ?! Att du tagit steget ”ut” är ett väldigt stort steg, och jag beundrar dig för det. Good for you ❤

    • Tack mammamarie<3dina ord värmer<3 vet inte hur modig jag är;). Men nu är det sagt iallafall;).
      Många kramar annokas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s