Sensibel reflekterande person

Ibland så känns det så jobbigt att vara en person som tar in allt i ens omgivning.Jag vet ju inte riktigt om alla gör det på samma sätt som mig. Men jag tror att jag ligger över genomsnittet när det gäller sensibilitet.

Det är som att det finns en extra dimension i allt. Jag läser in så mycket i allt tex folks kroppsspråk.Självklart händer det att jag tolkar och uppfattar mer eller mindre rätt i mina tolkningar.Men påfallande ofta så visar det sig att jag har rätt i  det som jag läser in.

Just nu så tänker jag på en specifik sak.Ibland så blir jag så trött på mitt grubblande över mitt eget sätt att vara på.Över andras sätt att vara på.

När människor sänder ut signaler kommunikation genom sitt kroppsspråk och genom sitt tal.Och jag läser in det.Inte alltid som det som sägs är det samma som kroppsspråket säger.Och även det samma från mitt håll.Tror att jag kan dölja det rätt så bra ibland men jag vet inte.

Nu har det hänt en rent kulturell sak.Missförstånd utifrån kulturella och sociala koder.Och då svenska koder. Jag är så dålig på dem fastän jag är svensk själv. Men hela mitt vuxenliv har jag spenderat mestadels i en annan kultur.

Det är inget stort som hänt men jag kan ändå inte låta bli att tänka på det.Ska jag prata med personen som det berör eller inte.Förklara mina reaktioner utifrån mitt kulturella sätt att se saken.Jag har ju inte gjort något dåligt eller fel utifrån min synvinkel snarare tvärtom.

Men kanske kan det missförstås ur ett svenskt perspektiv.Jag vill ju inte göra en höna av en fjäder. Jag får nog helt enkelt prata med personen som det berör i det här fallet en man.Det kan ju bli lite pinsamt om jag läst in fel. Men jag har ju ingenting att förlora mer än att jag skulle kunna bli betraktad som ännu konstigare än vad jag är;). Och det bjuder jag på isofall.Jag vill bara sätta lite ord och reflektera runt omkring mina tankar på bloggen.Jag får berätta sedan hur det gick.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s