Det här med nyårslöften

Det ligger någonting i alla dessa ”löften” som man lovar sig själv.  ”Att nu minsann”skall man bli nyttigare och mera hälsosam.Och åren går och samma löften består med lite varierande innehåll.

Jag blir aldrig mycket nyttigare eller börjar på att hårdträna med drömmen om en perfekt kropp.Ja det kanske var nyårslöftet för tjugo år sedan;).Men numera önskar(efter den påtvingade realismen när man ser sig själv i spegeln;)) att man snarare skall se ut som i den ålder man befinner sig i och (helst gärna lite yngre;)).

Men det här med nyårslöften.Jag blir egentligen aldrig trött på dem.För de fyller en viktig funktion.Vår strävan att sumera ett år som gått och påbörja ett nytt år.

Ett slags bokslut.Se tillbaka på det som varit.En önskan att försöka förändra förbättra det som man av en eller annan anledning, inte kunde göra det här året heller;).

Ett nytt år ger oss den chansen.Även om vi rent teoretiskt skulle kunna välja ut det ”året”när som helst.

Det här med gott nytt år.Bara meningen ger lite hopp.Det kan ju faktiskt vara det här året som ”allt”händer.

En önskan att faktiskt bli hälsosammare.Bara det här med att ha en önskan gör ju åtminstone att det finns lite hopp.För att inte önska alls är ju ännu värre.  Då händer ingenting.

Hjärnan behöver ett litet frö att bygga på.

Låt vara att många frön växer väääldigt sakta men de växer;).Somliga kanske inte är så duktiga på att vattna blommor.Men de försöker.

Jag blev ju faktiskt lite nyttigare det här året.Jag har börjat på att dricka en massa olika slags nyttiga medicinska örtteer.Jag inbillar mig att de ger stor hälsosam effekt;).Och dessutom så är det ju bara att dricka dem det krävs inte så mycket tankeverksamhet för det;).Det hela sköter sig själv så att säga.

Och jag har ett gymkort.Började på att träna(började verkligen)och köpte fina och matchande gymkläder. Jag tränade och tränade i några veckor tills jag fick ett nytt diskbråck i ryggen.Sedan förbjöd sjukgymnasten mig att styrketräna.Det enda som jag numera egentligen får göra på gymmet är att använda crosstrainen.Motivationen kom av sig lite.

Men gymkortet finns kvar jag betalar varje månad.Har inte sagt upp medlemmsskapet än;).Därför att jag faktiskt har planer på att köra på igen(väldigt sakta då).

Ni ser alla dessa frön som man sår.

Det här nya året så har jag förstås samma önskningar som vanligt;).Men jag vill önska.Om jag så bara dricker två nya hälsosamma teer det här året så är det bra.

Jag vill förstås så mycket mera.Och det behövs så mycket mera också.Men förändringar måste ständigt omvärderas och praktiseras utifrån våra förutsättningar.Vi gör så gott vi kan. Även om vi kan behöva ha en spark i baken ibland;).

Till sist alla så önskar jag er ett riktigt gott nytt år:).Följ era hjärtan önska er… många frön blir en hel åker till slut.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s