Du kan inte sätta dig på en persons prioriteringslista, du märker hur högt upp du är.”

Du kan inte sätta dig på en persons prioriteringslista, du märker hur högt upp du är.”Så sanna ord.

Att upptäcka att ens egen prioriteringslista inte överensstämmer med andras.Jag har svårt för det här när man säger ”jag har inte tid” eller har sååå mycket att göra” ”tiden räcker inte till”.Dygnet består av 24 timmar för alla.Vissa människor har verkligen väldigt mycket att göra. Faktiska plikter som ett jobb(heltid)en familj och andra plikter som är ”självvalda” av individen också.Och det finns människor som har kanske lite mera faktisk tid över( kanske jobbar halvtid).Kanske väljer bort annat för någonting annat.

Men tid handlar inte bara om faktisk tid. Utan det handlar om prioritering.Människor tar sig ”tid” om det verkligen är tillräckligt intressant för dem.På ett eller annat sätt så ser de till att skapa utrymme någonstans i almanackan.Det finns så många olika sätt att prioritera andra människor.Det behöver inte vara fysiska möten och timmar som det handlar om.Man kan skicka en smiley och önska god natt.Vilket tar mindre en 1 minut.

Du kan inte sätta dig på en persons prioriteringslista, du märker hur högt upp du är.”

Och ja det märker man tillslut.Efter allt jag ”har inte tid”.Först tror man att det är så.Sedan så förstår man att det är synonymt med jag prioriterar inte dig i mitt liv.Det finns ”viktigare” saker som den personen hellre vill spendera sin tid på. Saker som denne värderar högre.Att bli nedgraderat på någons lista när denne person fortfarande ligger högre på ens egen lista skapar obalans. Då gället det att vara sann mot sig själv och omvärdera det som är viktigt för än själv också.Livet förändras men människor har alltid ett val.Det är viktigt med ärlighet. Man kan inte flytta människor upp och ner som man önskar. En dag finns det inte någonting att flytta. Eller någon som ens vill stå på ens prioriteringslista.

När man prioriterar och värderar någonting högt på sin lista,då ger man någonting dyrbart till andra.Man ger av sig själv som person,och man ger bort sin egen dyrbara tid. Att få vara högt på någon annans prioriteringslista är ingen självklarhet.Att någon betraktar någon annan så pass värdefull att den ens får stå skriven på dennes lista.Det är det stora. Det är fint att vara prioriterad när det är ömsesidigt.Och inte fint när det inte är det.

Men man måste se till att återskapa sin balans och skapa utrymme för sig själv. Ändra på prioriteringslistan så att den överensstämmer med verkligheten.Bara följa ditt hjärta och du kommer att finna så mycket annat i livet som du kommer att värdera så mycket högre.Bara för att du inte står högt på en persons ”prioriteringslista” kanske upptäcker denne, ”att man saknar inte kon förrän båset är tomt”.Medan kossan redan är långt borta och betar på bättre gröna ängar.Du måste återuppta ditt värde i ditt liv. Det är du som är huvudpersonen.Du är dyrbar låt ingen annan få dig att tro någonting annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s