Årets julgran julgranskulor

Har satsat på vita julgranskulor i år.Tycker att det är estetiskt fint. Hade röda kulor förra året. Och det var också fint.Brukar börja med granen tidigt. Vill passa på och njuta av den i några veckor. När nyår kommer vill jag inte ha den längre. Då vill jag ha en mera heminredning design för nyår.

Julen i sig själv har egentligen ingen stor betydelse för mig. Men samtidigt är det viktigt att kunna ta del i ett lands traditioner.Så länge det inte strider mot ens egen religion förstås.Att ta del utav varandras traditioner utan att ge avkall på sin egen tro.Jag ser inga motsättningar med det.Jag får frågan ofta hur jag som muslim ser på julfirandet(har skrivet om det förut tänker uppdatera ett blogginlägg om det snart igen då intresset är stort ).

För mig så ser jag ”julen” mera som att fira svensk tradition.Som de flesta andra svenskar firar julen.Det finns inget religiöst firande hos oss. Vi umgås med våra nära och kära familjen.Äter god julmat och delar ut kommersiella julklappar.Äter Aladdin chokladask spelar spel och tittar på tv.Det är allt för oss i vår familj. Vi lägger mera fokus på islamska högtider.

Det här året så känns det extra roligt att få pynta. Jag tror att det beror på att jag flyttat till en ny lägenhet. Samt att bara känslan att få samlas hela familjen. Jag kom på en ny tradition till mitt barnbarn(och mina kommande ins:)).Jag skall börja köpa julgranskulor som de kan få en ny varje år och hänga i deras egen gran.Såg en fin julgranskula från Åhléns i form av en grön bil.

Här är delar från min gran och mina julkulor Love:).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s