Kanske är för privat i inläggen

Det är en balansgång när man skriver på bloggen. Man lyfter ”pennan” och öppnar sitt hjärta. Och då kommer det oftast upp personliga tankar som är aktuella just då.Och jag försöker att begränsa mig och hålla tillbaka lite. Bloggen är ändå offentlig.Ibland när jag skrivit ett inlägg så får jag gå in och reducera inlägget några gånger. Det låter bra i mina tankar när jag publicerar texten. Men senare när jag läser den så uppräcker jag att det här var nog lite för mycket.Så om någon läser mina inlägg och undrar varför jag ändrar texten så är det därför.

När man läser bloggar så får man någon slags bild av vem bloggaren är.Ett slags ”bloggjag”. Men den som skriver väljer också själv vilken bild som den vill spegla. Vissa bloggare verkar ha ett sånt perfekt liv.Och man förundras över tex det perfekta familjelivet. Sedan kommer sprickorna i fasaden och de skall skiljas dagen efter.

Men hur vi än väljer att skriva på våra bloggar.Så förmedlar vi delar av oss själva. Sådant som andra kan ”läsa” mellan raderna. Ibland är vi inte ens medveten om det själva. Ibland undrar jag vad jag förmedlar med min blogg.Hur uppfattar andra mitt ” bloggjag”.

Jag är en tänkande person som tänker väldigt mycket om allt. Jag tycker om att prata och ventilera och diskutera saker med andra. Och bloggen fyller också den funktionen för mig. Fast i ett skrivande istället för i tal. Ord är frihet för mig. Låta fingrarna flyga över tangentbordet. Likt en författare som skapar sitt verk.

Det är inte fel att vara personlig i sina texter.Bara man kan stå för det som man skriver.Och att ta hänsyn till andra är också viktigt. Att man inte går ut med namn eller bilder utan att ha frågat andra om lov.

Ja det får nog vara allt i det här inlägget;).Måste försöka att sova.

Till alla nattugglor god natt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s