Vänliga människor

Flera dagar i rad nu så har jag träffat på vänliga och hjälpsamma människor. På bussen i affärerna och mina grannar. Man blir så glad.Ett leende ha en fortsatt trevlig dag när man betalar i kassan. Sådant gör verkligen mycket fast man knappt tänker på det.Och vänlighet sprider ringar på vatten. Känner man sig glad så bemöter man oftast andra människor bra i sin tur också.

Igår på bussen så reste sig en man upp så att jag och barnbarnet fick sitta.Så vänligt. Vi skulle bara åka några hållplatser men han insisterade.Och en utav mina grannar idag. Tog sig tid öppnade upp soprummet(han höll på med en cykel och lämnade den)höll upp dörren och väntade tills jag var klar i soprummet. Bara så där så omtänksamt verkligen. Jag vet knappt vem grannen är om jag skall vara ärlig.

Vänlighet sprider vänlighet. Jag tackade mycket för vänligheten både på bussen och till grannen. På så sätt har jag också varit vänlig tillbaka.Som säkert gjorde att den andre personen blev glad tillbaka.

Kanske lite ha ha den här ”vänliga” veckan kan det bli lite för mycket;). Var inne på netto då det kommer fram en man i 60 års åldern. Och absolut skulle ta min hand och hälsa. Han pratade bosniska med ett stort leende på läpparna.Kunde inte bedöma om han hade mentala problem eller om han bara var glad att se en svensk muslimsk konvertit( beteendet var udda oavsett).Men jag valde att hälsa på honom iallafall om än obekvämt. Jag tryckte lite på mig själv för att jag ville vara vänlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s